top of page
Zoeken

Populaire diamantvormen

Bij het kiezen van de perfecte diamant voor uw sieraden speelt de slijpvorm een cruciale rol. Niet alleen bepaalt het de esthetiek van uw juweel, maar ook de symboliek en draagbaarheid ervan. Laten we eens duiken in de wereld van diamantvormen en de overwegingen bij het selecteren van een steenvorm.


Klassieke en Traditionele Diamantvormen


1. Ronde Briljant Geslepen Diamant

De ronde briljant geslepen diamant is wellicht de meest bekende en populaire vorm. Met zijn 57 of 58 facetten staat deze diamantvorm garant voor veelzijdigheid. Het wordt vaak gekozen voor verlovingsringen vanwege zijn optimale slijpsel. Het licht wordt op de meest ideale manier gevangen, wat resulteert in een prachtige schittering, ook wel het vuur van de diamant genoemd. Rosie Huntington-Whiteley ontving een schitterende vijf karaat briljant geslepen diamant van haar partner Jason Statham toen hij haar ten huwelijk vroeg.
2. Smaragd Geslepen Diamant

De smaragd geslepen diamant heeft een rechthoekige vorm met afgesneden paviljoen en hoekpunten. De 57 facetten zijn trapsgewijs aangebracht, wat deze steen een elegante uitstraling geeft. Hoewel het minder schittering heeft dan een briljant, straalt het een tijdloze glamour uit. Bij deze vorm is de kwaliteit van groot belang, omdat elke imperfectie zichtbaar is. Kies daarom minstens voor VS-kwaliteit om een heldere steen te garanderen1.
3. Prinses Geslepen Diamant

De prinses slijpvorm heeft 76 facetten en een vierkante vorm met puntige hoeken. Hoewel relatief nieuw (geïntroduceerd in de jaren 80), is het nu al een van de meest populaire vormen. Ideaal voor verlovingsringen en mensen met lange vingers.

4. Overige Slijpvormen

Naast deze klassiekers zijn er nog andere interessante vormen:

  • Asscher (4): Vierkant, vergelijkbaar met de emerald, maar met afgesneden hoeken.

  • Marquise (5): Lang en smal met spitse uiteinden.

  • Ovaal (6): Symmetrisch en visueel groter dan een ronde diamant.

  • Radiant (7): Combineert de schittering van briljant met de elegantie van de emerald.

  • Peer (8): Oogt als een elegante traan.

  • Hart (9): Het ultieme symbool van romantiek.

  • Cushion (10): Kussenvormig en klassiek.(8)

(6)

(7)

Emerald

(5)


Elke slijpvorm heeft zijn eigen charme en unieke kenmerken. Of u nu kiest voor tijdloos, glamoureus of modern, er is altijd een diamantvorm die bij uw stijl past. Laat uw juweel schitteren met de perfecte slijpvorm! 💎

7 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page