top of page

De wieg van Juwelier Vandermarliere staat in de Poperingestraat te Westvleteren waar August Vandermarliere geboren werd op 7 januari 1871. August (Gust) ging als kleine jongen als ebenist meewerken met zijn vader. 

Bij de paters in Westvleteren werd hij gefascineerd door broeder Jakobus die er klokke herstelde, zo zette hij de eerste stappen als uurwerkmaker. In 1902 opende hij een winkel in de Kasteelstraat te Oostvleteren waar zijn 3 kinderen opgroeiden. 

De oudste zoon Maurice Vandermarliere kwam in zich in 1928 vestigen in de Menestraat te Ieper. Later in 1932 verhuisde hij naar de Grote Markt 29 te Ieper. Zoon Lucien Vandermarliere nam de zaak over in 1958 en baatte de zaak uit tot 1988. Dat jaar nam Yves Vandermarliere de zaak over en is zo de vierde generatie die de zaak uitbaat. Met zoon Louis Vandermarliere is de 5de generatie gegarandeerd. 

Facade_VandermarliereJuwelen
Dhr. & Mevr. Vandermarliere

ONZE VISIE & MISSIE

"Juwelier Vandermarliere is gelegen te Ieper en staat garant voor kwaliteit en servicegerichtheid. Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal. Door onze jarenlange ervaring zijn we vastberaden u verder te kunnen helpen tijdens uw bezoek."

bottom of page