top of page

COUVERTS - BESTEK

Albi_Banner.jpg

De Albi-collectie werd al snel een klassieker van het Huis en biedt vandaag het meest complete assortiment: vork en tafelmes, vork en mes voor vis, schaaldierenvork... tot kaviaarservice.

Cluny_banner.png

Cluny is een klassieker van de vroege Franse bestekstijlen uit de 18e eeuw en verscheen in de eerste Christofle-catalogus in 1862. Tegenwoordig vergroot de opnieuw ontworpen versie uit 1964 zijn eenvoudige en zachte elegantie.

Banner.png

MOOD By Christofle werd geïntroduceerd in 2015 en schudt traditionele tafelcodes door elkaar. Het is een origineel concept dat perfect aansluit bij de huidige tijdsgeest. De beruchte eivormige capsule van MOOD bevat besteksets voor verschillende maaltijden en momenten.

Spatours_banner.png

De bestekcollectie van Spatours, die zijn esthetische inspiratie uit de 18e eeuw haalt, verscheen in 1862 in de eerste catalogus van het Maison. De naam werd gecreëerd door het Maison.

Aria_Banner.png

Aria werd in 1985 ontworpen door ontwerper Bernard Yot. Aria voegt een persoonlijk tintje toe aan elk tafellandschap met zijn unieke en herkenbare ontwerp. 

Fidelio_banner.png

De Fidélio-bestekcollectie is een update door studio Christofle (1992) van een van de allereerste collecties van het Huis in de 19e eeuw: de "baguette"-collectie. Het is vernoemd naar deze Beethoven-opera die de tederheid van een jong stel uitdrukt.

perles_banner.png

Parels, Lodewijk XVI-stijl, werden gecreëerd in 1876. De uitlijning van parels in semi-reliëf is een van de typische ornamenten van het Lodewijk XVI-decor. Dit klassieke en vrouwelijke decor accentueert de contouren van het bestek als een parelsnoer.

America_banner.png

Met zijn precieze randen, vlakke vormen en geanimeerde hoeken, ademt Amerika zuivere, grafische lijnen uit, kenmerkend voor de architecturale elementen van deze periode.

Marly_banner.png

De Marly bestekcollectie is een historische collectie van het Maison. Het werd in 1896 opgericht als eerbetoon aan het Château de Marly, een van de charmante vakantieoorden van Lodewijk XIV waar hij zijn gasten graag ontving. 

Rubans_banner.png

De Rubans bestekcollectie roept onweerstaanbaar de romantische charme van de 18e eeuw op. Het brengt ons ook naar de gelukkige herinneringen aan grote familietafels en de vrolijke snoepjes uit de kindertijd. 

bottom of page